Over mij

Mijn naam is Bart Kers, ik ben getrouwd en woon in Den Haag. Mijn achtergrond is in de elektrotechniek, en dat is ook waar ik mijn gewone dagelijkse werk in doe. Maar ik heb altijd ook een grote interesse gehad voor economie. Op de middelbare school was ik één van de weinige die vrijwillig (😊) het vak economie koos en hetzelfde gebeurde op de universiteit, waarbij ik het keuzevak ‘Economie voor ingenieurs’ met veel belangstelling heb gevolgd.

Zodra ik 18 jaar was startte ik met beleggen in aandelen en richtte ik een webwinkel genaamd Topled.nl op. Met beleggen in aandelen ben ik overigens (tijdelijk? wie weet) gestopt. In 2018 werd het mij te heet onder de voeten en kon ik niet geloven dat de beurs ooit nog hoger zou komen. Ik heb de timing zeker mis gehad. Hoewel me dit later wel wat extra nachtrust opleverde tijdens de Corona-dips. De webwinkel voorraad is overigens verkocht en de webwinkel opgegeven. Deze website is het nieuwste hobbyproject 😊 !

Het leek mij altijd leuk om een privé investeerder en filantroop te worden. Helaas is dat nog niet helemaal gelukt (ik stel me voor dat je dan multimiljonair bent). Maar crowdfunding vind ik erg interessant en leuk, omdat het daar wel aardig in de buurt komt.

Waarom crowdfunding leuk is? Een keer keek mijn dochter met mij mee toen ik op de laptop een aanbieding aan het bestuderen was. Ze dacht dat ik iets in een webwinkel kocht en zei: ‘Papa, ga je zonnepanelen van 2 miljoen kopen?’. En ik kon nog ‘ja’ zeggen ook! Uiteraard heb ik daarna wel uitgelegd dat ik een klein stukje koop, en zodoende ook een klein stukje bezit en een klein stukje van de opbrengsten krijg. Maar voor mij is dit wel precies wat het leuk maakt. De kans om mee te doen aan iets groots, wat je in je eentje niet voor elkaar zou krijgen.

Als ik iets interessant vindt dan schiet ik in een soort modus waarbij ik bijna dwangmatig avondenlang heel veel informatie ga opzoeken en verwerken. Daar is deze website een eindproduct van. Veel leesplezier!